Ce ar fi făcut Năstase atunci când PSRM-ȘOR au votat proiectele

1 160

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase spune că joi, 3 decembrie, atunci când în Parlamentul de la Chișinău au fost votate la repezeală mai mult proiecte de legi de către deputații PSRM și cei din PPȘOR, potrivit lui Năstase, deputații din opoziție ar fi trebuit să pună mai multă presiune. În context, Năstase declară că atunci trebuia să vină în Legislativ președinta aleasă, Maia Sandu și să vorbească de la tribuna Parlamentului. Declarațiile au fost făcute miercuri, 9 decembrie, de către Andrei Năstase în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Liderul Platformei DA susține că în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 3 decembrie, deputații din opoziție ar fi trebuit să pună mai multă presiune.

Andrei Năstase, lider Platforma DA: „S-a ratat un moment important joi atunci când a fost acel dezmăț în Parlament. Cred că atunci se putea de făcut presiune. Eu cred că am fi putut joi să fim în Parlamentul R. Moldova alături de președintele nostru. Eu am intrat în Parlament. În ipoteză, în calitate de președinte ales aș fi intrat în Parlament și aș fi vorbit de la tribuna Parlamentului.”

Joi, 3 decembrie, în cadrul ședinței Parlamentului deputații PSRM-ȘOR au votat la repezeală mai multe proiecte de legi, printre care și Legea privind scoaterea SIS din subordinea președintelui, dar și proiectele privind politica bugetat fiscală, bugetul de stat. Atunci, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei din Platforma Demnitate și Adevăr (DA) au blocat tribuna principală în semn de protest.

În același timp, afară, în fața Parlamentului se desfășura protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. Mai mulți cetățeni și-au manifestat nemulțumirea față de proiectul de lege înaintat și votat de socialiști, care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

1 Comentariu
  1. didi spune

    bati campii, nea nastase… cu ce drept sa se adreseze de la tribuna parlamentului maia sandu? cc valideaza abia azi rezultatul alegerilor, deci prezenta presedintelui ales dar inca nevalidat nu era legal posibila in sala de plen. dar asa esti tu haiduc de pe margine, te pricepi din fata televizorului la orice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata