Ce ingrediente din produsele de beauty trebuie evitate înainte de expunerea la soare?

0 54

Deoarece anumite ingrediente din produsele cosmetice pot agrava sau, dimpotrivă, pot ameliora efectele expunerii la soare, este cazul să aruncăm o privire asupra produselor care alcătuiesc rutina de vară de îngrijire a pielii.

Dr. Barbara Sturm, medic estetician german și preferat de celebrități, este un maestru al tehnicilor anti-îmbătrânire non-invazive. Ea ne oferă lista de ingrediente pentru a combate efectele nocive ale UV asupra pielii dar și câtea sfaturi despre ce să evităm atunci când ne expunem la soare.

Razele ultraviolete („UV”) pătrund profund afectând sănătatea pielii și aspectul acesteia. Expunerea la soare provoacă arderea pielii, care este o sursă de inflamație, boli și cancer. Soarele emite două tipuri de radiații ultraviolete: UVA și UVB. Atât deteriorarea pielii, cât și razele UVA trec chiar și prin ferestrele unui avion, mașină sau acasă. Razele UVA pătrund mai adânc în straturile pielii decât razele UVB, distrugând intens funcțiile pielii care îi conferă tonul și suplețea. Razele UVB sunt foarte puternice și sunt responsabile direct de arsurile solare și de alte modificări vizibile pe piele, cum ar fi depigmentarea.

Pielea are propriile sale bariere de protecție împotriva soarelui. Din acest motiv, acizii precum retinolul trebuie evitați înainte sau după expunerea la soare. Acizii distrug mai mult decât repară matricea pielii, slăbindu-i metabolismul și făcând-o mai vulnerabilă la bacterii și factori de mediu. Acizii exfoliați, cum ar fi lactic, glicolic și salicilic elimină celulele moarte de pe suprafața pielii, lăsând stratul inferior fără apărare împotriva razelor UV.

Deoarece vitamina C poate crește fotosensibilitatea, făcând pielea mai fragilă în fața razelor UV, trebuie evitată în cazul persoanelor sensibile sau folosiți-o seara. Hypericum (sunătoare) este un ingredient vegetal care face pielea mai sensibilă la lumina soarelui și crește viteza și intensitatea arsurilor solare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata