Ce reguli trebuie să respecte alegătorii în secțiile de votare și cum vor vota persoanele care manifestă simptome de Covid-19

0 45

La alegerile prezidențiale de astăzi, accesul în secția de votare este permis doar alegătorilor cu mască de protecție. Totodată, fiecare alegător va primi câte o mască de protecție.

Potrivit autorităților din sănătate, persoanele care manifestă simptome de Covid-19 și se prezintă la votare în până la ora 15.00, nu vor fi admise în incinta secției de votare, dar vor fi înscrise în lista pentru votare la domiciliu. Pentru cele cu aceleași simptome care se vor prezenta după această oră, se vor crea condiții de votare și se va asigura contactul minim cu persoanele aflate în secția de votare.

În incinta secției de votare, alegătorii  vor prezenta la distanță operatorului și membrului biroului electoral actul de identitate în baza căruia urmează să voteze și vor utiliza propriile pix-uri la aplicarea semnăturii în listele electorale.

De asemenea, alegătorilor li se recomandă utilizarea mănușilor igienice la aplicarea ștampilei “Votat” în cabina de vot pentru evitarea unei eventuale contaminări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata