„Ce se întâmplă aici este absolut ilegal”. Alexandru Slusari a blocat drumul de acces spre cariera Micăuți

0 77

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari, a blocat drumul de acces către cariera Micăuți.

Într-un alt live pe Facebook în care se observă că lucrările de extragere a pietrei au reînceput imediat ce reprezentanții Inspectoratului Ecologie

și deputații s-au îndepărtat. Alexandr Slusari a sesizat repetat inspectoratul de resort care ar trebui să sigileze cariera, dar nu a făcut-o până acum

din motive necunoscute. În context, Slusari a pus mașina în mijlocul drumului blocând accesul camioanelor la carieră.

„A venit Inspectoratul Mediului, a venit poliția, așteptăm. Peste o oră, două o să vină și reprezentanții cu toată procedura, cu sigiliu.

Sperăm că până la sfârșitul zilei nu doar să oprim lucrările dar să oprim tot ceea ce se întâmplă aici”, menționează deputatul Alexandr Slusari.

Alexandr Slusari a menționat că există responsabilitatea penală pentru activitatea nelegală a carierei, iar muncitorii sunt expuși riscului de a fi pedepsiți conform legii. Potrivit lui, în câteva ore sigiliul va fi aplicat. Cele câteva camioane care între timp au reușit să iasă încărcate și lucrările continuă.

„În ultima perioadă lucrătorii lucrează în schimbul de noapte pentru care primesc 450 de lei. E bătaie de joc.

Salariul oamenilor care lucrează aici nu este mai mult de patru sau cinci mii de lei. Dacă o să fie controale aici o să găsească contabilitate dublă.

Până o să pună sigiliu să mai scoată măcar vreo 2 sau 3 camioane. Aceasta se face în mod absolut obraznic și impertinent acest lucru.

Am chemat înapoi inspecția. Polițistul care a venit la fața locului nu știe ce să întreprindă pe motiv că nu are atribuție la asemenea caz.

Este absolut ilegal ceea ce se întâmplă aici”, a declarat Slusari.

Între timp, alte câteva camioane au început a lucra. La cererile insistente de a opri lucrările, Slusari a decis să blocheze drumul.

Mai jos puteți urmări întreaga emisie live de la cariera Micăuți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata