Ceață și polei în Moldova: Cum se circulă pe drumurile naționale

0 40

După ce în această noapte pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de ceață, iar pe mai multe sectoare de drum s-a format polei,

Administrația de Stat a Drumului (ASD) anunță că la moment se circulă fără dificultate.

Totodată, ASD menționează că SA ,,Drumuri” a antrenat în procesul tehnologic 3 utilaje speciale și a implicat 20 de muncitori rutieri, transmite Știri.md.

Chiar și așa pe traseele naționale continuă lucrările de patrulare și combatere a lunecușului, iar accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă.

Știri.md amintește că potrivit sinopticienlor, în perioada 11-17 februarie, va avea loc o schimbare bruscă a vremii, iar în țară vor predomina ninsorile abundente și nopțile geroase.

Ca urmare, pe 11-12 februarie vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice (grosimea stratului de zăpadă va crește cu 5-10 cm).

Temperaturile aerului noaptea treptat vor scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, iar spre sfârșitul perioadei la nord se așteaptă până la -20..-22°C, iar ziua se va înregistra până la -8..-13°C.

În acest context, ASD atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare sezonului de iarnă și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație curente.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata