CEC a respins cererea depusă de Andrian Candu. Decizia privind neînregistrarea lui în cursa prezidențială nu va fi revizuită

0 65

CEC a respins cererea candidatului PRO Moldova la alegerile prezidențiale, Andrian Candu, privind revizuirea deciziei de neînregistrare în cursa electorală. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

„Chiar dacă au recunoscut că la anumiți candidați au fost aplicate norme de verificare a semnăturilor diferite față de rigiditatea cu care au fost tratați susținătorii lui Andrian Candu, membrii Comisiei Electorale Centrale au refuzat cererea de reexaminare a refuzului de înregistrare în cursa electorală a candidatului PRO Moldova”, spun reprezentanții formațiunii politice.

În acest context, Sergiu Sîrbu, vicepreședintele PRO Moldova, a menționat că „prin aceste decizii și prin regulamentele interne, de care pretinde că se conduce CEC, de fapt adoptați decizii care contravin normelor legale și spiritului legii”.

Amintim că pe 18 septembrie curent, Comisia Electorală Centrală cu 5 voturi a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic PRO Moldova. Candu a prezentat la CEC semnăturile a 25 000 de susținători, fiind acceptate doar 18 000 de semnături.

Ulterior, decizia a fost atacată în instanță de jucată, fiind menținută de Curtea de Apel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata