CEC va contesta la CSJ decizia Curții de Apel privind secțiile de votare din Transnistria

0 26

 

Comisia Electorală Centrală (CEC) va contesta la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia de joi, 8 iulie, a Curții de Apel Chișinău, privind deschiderea unui număr nu mai mare de 12 secții de votare în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Dorin Cimil, într-o conferință de presă.

„Am primit partea rezolutivă a deciziei Curții de Apel Chișinău, se analizează și credem ca va fi supusă și recursului. Credem că când vom primi partea motivată vom înțelege care au fost argumentele Cuții de Apel să anuleze deciziile anterioare ale CEC”, a subliniat Dorin Cimil.

Precizăm că puțin timp înainte de acest anunț,contactat telefonic, președintele CEC a declarat pentru tv8.md că o decizie pe marginea hotărârii Curții de Apel va fi luată după o ședință a membrilor autorității electorale.

Amintim că joi, 8 iulie, magistrații Curții de Apel Chișinău au admis integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea instanței i-a nemulțumit pe socialiști. Liderul PSRM, Igor Dodon a anunțat joi seară că pe parcursul întregii zile de vineri vor fi organizate proteste la CEC, Curtea de Apel, Curtea Supremă de Justiție și sediile mai multor partide.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata