Cei doi angajați ai IP Dubăsari, reținuți ieri pe teritoriul regiunii transnistriene, au fost eliberați

0 52

Cei doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari, reținuți ieri de forțele neconstituționale, în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii transnistrene al Republicii Moldova, au fost eliberați.

Aceștia au revenit acasă, în siguranță. Autoritățile, în continuare, documentează cazul și stabilesc motivul reținerii.

Amintim că doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari au reținuți în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii transnistrene. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Ion Țărnă, șeful Secției investigarea Infracțiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și Sergiu Croitoru, ofițer de investigații, ambii vizați în mai multe cauze de corupție și contrabandă cu țigări.

Șeful SPIA, Ion Mămăligă, a declarat că se va investiga și motivul pentru care cei doi polițiști se aflau pe teritoriul regiunii transnistriene în timpul orelor de serviciu.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile ilegale ale așa-zișilor milițieni transnistrieni. Potrivit CUC, polițiștii au fost opriți în trafic de către reprezentanți ai „mgb”-lui pe drumul între Doroțcaia și Grigoriopol, apoi duși cu forța la sediul din Grigoriopol al acestei structuri ilegale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata