Cele mai întâlnite simptome ale variantei Delta a coronavirusului: Durere de cap, inflamația gâtului

0 48

Dureri de cap, inflamație a gâtului și un nas care curge sunt cele mai dese simptome ale variantei Delta (indiene) a coronavirusului, cea care a devenit dominantă în multe țări, precum Marea Britanie, scrie The Guardian.

Datele colectate în Regatul Unit de aplicația Zoe în care utilizatorii introduc simptomele lor de Covid-19 arată că tulpina Delta descoperită mai întâi în India se simte ca o ”răceală urâtă”, spune Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College London, șeful colectivul de cercetători ce efectuează un studiu în acest sens.

”Covidul acționează diferit acum, este mai mult ca o răceală urâtă. Oamenii ar putea să creadă că au doar o răceală sezonieră și să iasă în continuare în oraș… credem că așa se alimentează o mare parte dintre probleme”, a declarat Spector.

”De aceea, este important să conștientizăm că, de la începutul lunii mai, noi am studiat principalele simptome ale utilizatorilor aplicației și nu sunt aceleași ca înainte. Astfel, simptomul numărul unu este durerea de cap, urmat de inflamație a gâtului, nasul care curge și febra”, a adăugat expertul britanic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata