Centrul comercial Malldova: dispozitive explozive nu au fost depistate

0 19

În urma verificărilor prin distrugere, pe poligon, a cutiei găsite într-o cafenea de la primul etaj al centrului comercial, dispozitive explozive nu au fost depistate. Verificările în centrul comercial continuă.

Un pachet suspect lăsat fără supraveghere a fost găsit de oamenii legii ca urmare a alertei cu bombă de la centrul comercial Shopping Malldova din Chișinău, transmite newsmaker.md. Poliția declară că pachetul a fost scos în afara orașului, dat fiind faptul că a prezentat suspiciuni.

„Colegii noștri au găsit la fața locului un pachet suspect lăsat fără supraveghere și a fost scos în afara orașului pentru a fi neutralizat, având în vedere că după unele examinări cu aparatele speciale acesta prezenta suspecții”, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Oamenii legii mai spun că verificările la centrul comercial continuă: „Inclusiv se lucrează la identificarea persoanei care ne-a transmis informația”, mai declară sursa.

În data de 10 ianuarie, polițiștii au declarat că au primit o informație că centrul comercial de pe strada Arborilor ar fi minat. La fața locului au fost trimise serviciile abilitate.

Amintim că la același centru, în data de 21 decembrie 2021, a fost anunțată o altă alertă cu bombă. Un bărbat a declarat că în incinta centrului de pe str. Arborilor este amplasat un obiect explozibil. În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata