Cercetătorii au descoperit un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Cum îl recunoaștem

0 154

Cercetătorii susțin că au descoperit un nou simptom al infecției cu noul coronavirus: accidentele vasculare cerebrale.

Cercetătorii de la Western și Lawson Health au publicat un nou studiu privind relația dintre COVID-19 și accidentele vasculare cerebrale, transmite Global News.

În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că doi din 100 de pacienți internați la spital cu COVID-19 suferă un accident vascular cerebral, iar 35% mor ca urmare a ambelor afecțiuni.

Experții au început mai întâi să analizeze legătura dintre accidentele vasculare cerebrale la pacienții cu COVID-19, după ce au observat dezvoltarea unor cheaguri mari de sânge care pot provoca blocaje în arterele care duc la creier, provocând un accident vascular cerebral la pacienții cu această boală.

„Una dintre cele mai importante descoperiri ale acestui studiu este faptul că pentru pacienții cu vârsta sub 50 de ani, mulți erau asimptomatici atunci când sufereau un accident vascular cerebral legat de COVID-19”, a spus un specialist.

Cercetătorii au precizat că la pacienții cu vârsta sub 50 de ani, aproape 50% nu prezentau alte simptome vizibile ale virusului în momentul apariției accidentului vascular cerebral.

Astfel, pentru pacienții cu vârsta sub 50 de ani care erau asimptomatici, accidentul vascular cerebral a fost primul lor simptom

„Lucrul pe care trebuie să-l avem în vedere în acest moment este că dacă vedeți un pacient cu un accident vascular cerebral, în special unul cu vârsta sub 50 de ani, cu cheaguri mari, trebuie să vă gândiți la COVID-19 ca o cauză potențială chiar și în absență de simptome respiratorii”, a mai adăugat un expert.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata