Cercetătorii britanici vor infecta voluntari cu coronavirus pentru a testa un vaccin anti-Covid

0 133

Oamenii de știință britanici vor infecta intenționat cu coronavirus mai mulți voluntari, pentru a testa eficiența unui vaccin anti-Covid. Este primul experiment de acest fel realizat până acum, scrie presa din Regat, care citează Financial Times.

Studiu – care ar putea accelera aprobarea vaccinurilor experimentale – va începe în ianuarie, la o clinică din estul Londrei.

Participanții vor fi infectați cu o SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, la o lună după ce le-a fost administat un vaccin împotriva bolii, potrivit Financial Times.

Studiul, care ar fi finanțat de guvernul britanic și ar putea ajuta companiile farmaceutice să își testeze vaccinurile Covid-19 într-un timp mult mai scurt. În mod normal, în această fază de testare a vaccinurilor, producătorii trebuie să aștepte ca voluntarii cărora le-a fost administrat antodotul să se infecteze în mod natural.

Experimentul va fi desfășurat pe un eșantion de 100-200 de voluntari, selectați de o organizație de cercetători din SUA, care susțin acest tip de studii.

Încă nu este clar de vaccin va fi testat prin această metodă controversată, însă giganții AstraZeneca și Sanofi – companii aflate într-un stadiu avansat al dezvoltării unui vaccin anti-Covid – insistă că nu vo lua parte la experiment.

Astfel de teste au mai fost utilizate de oamenii de știință pentru testarea unor vaccinuri împotriva malariei, febrei tifoide și chiar a gripei. Însă pentru aceste boli existau la acea vreme medicamente, ceea ce nu se întâmplă și în cazul Covid-19. Nu există niciun tratament care să prevină o formă gravă a boli în cazul voluntarilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata