Chicu: Formula, care a majorat prețul gazului, a fost propusă de analfabeții noștri

0 125

Fostul prim-ministru, Ion Chicu susține că formula care a majorat prețul gazului de la „450$ în noiembrie la 550$ în decembrie și la 670$ în ianuarie” a fost propusă de „analfabeții noștri”. Acesta cere demisia guvernării, transmite unimedia.info.

„Formula care a majorat prețul gazului de la 450$ în noiembrie la 550$ în decembrie și la 670$ în ianuarie a fost propusă de analfabeții noștri. Chiar ei se lăudau atunci cu asta – „l-au dominat” pe Miller, spuneau atunci. Miliardul furat în 2014 cu concursul Maiei Sandu încă mai poate fi acoperit de moldoveni. Dar prostia celor aduși de Maia Sandu la guvernare, ba… Demisia, analfabeților!”, a menționat Chicu.

Totodată, ieri mai mulți moldoveni au primit factura la gaz pe luna decembrie. Potrivit lui Chicu, „nu este factura pentru gaze. Este „factura” pentru naivitatea noastră colectivă”.

„Astăzi, moldovenii au primit „colinda” Maiei Sandu – factura la gaz pe decembrie. Tot astăzi, moldovenii au aflat despre pericolul dublării tarifului la energia electrică. De fapt, nu este factura pentru gaze. Este „factura” pentru naivitatea noastră colectivă. Am încredințat țara unei găști de analfabeți mincinoși, iar asta costă scump. Cât mai plătim?”, a mai scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Moldovagaz analizează opțiunea de creștere suplimentară a tarifului care să asigure achitarea curentă a gazului, a anunțat astăzi ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Asta după ce prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a crescut, în această lună, pânp la 646 USD pentru mia de metri cubi, cu 200 de dolari mai mult decât lunile precedente.

Acum, moldovenii plătesc 11 lei pentru un metru cub de gaze, beneficiind și de o compensație din partea Guvernului. Asta după ce tariful a crescut de aproape două ori și jumătate, începând cu noiembrie 2021.

Unii moldoveni vor să renunțe la compensațiile oferite de Guvern la facturile pentru gaz. Vicepremierul, Andrei Spînu, spune că au existat astfel de solicitări, iar MoldovaGaz urmează să lucreze la un modul care să permită acest lucru.

unimedia.info

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata