China a încercat să ascundă analizele de secvențiere ale virusului. Chinezii susțin în continuare că nu au ținut secret nimic

0 31

China a încercat să ascundă analize de secvențiere ale virusului, arată un studiu publicat în platforma de studii științifice a Universității din Seattle. Profesorul Jess Bloom a descoperit informațiile în cloud.

De ce China a ascuns secvențierile?

Jess Bloom spune că secvențierile pe care chinezii au încercat să le ascundă sunt cele mai imporatnte date despre originea virusului. Pentru că, dacă știm toate variantele în care virusul a circulat în pandemie, putem să mergem către originile lui. Această anchetă merge dincolo de anchetele care sunt făcute pe teren și la care China a avut o contribuție foarte importantă.

Profesorul Bloom spune că încercarea Chinei de a ascunde aceste secvențieri pune sub semnul întrebării toate datele pe care le-a oferit până acum despre virus. El i-a contactat pe autorii chinezi ai studiului, ca să îi întrebe de ce au șters datele, dar nu i-au răspuns. Nu le-au răspuns nici jurnaliștilor de la The Telegraph care i-au contactat. Cu toate astea, China susține în continuare că nu a ascuns nimic în ancheta publicată după investigația anchetei OMS, de la începutul anului.

Știm acum de unde vine virusul?

Singura certitudine pe care o avem este că SARS-CoV-2 provine de la liliac. Dar nu știm cum a ajuns la om. Noile date nu înclină mai mult sau mai puțin asupra vreuneia dintre teoriile că virusul își are originea în laborator sau în natură. Dar arată că virusul circula în Wuhan mai devreme decât a transmis China, încă din toamna lui 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata