Chiril Moţpan cere demisia ministrului de Interne și a directorului SIS

0 108

Preşedintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moţpan, cere demisia ministrului de Interne Pavel Voicu și a directorului Serviciului de Informații și Securitate Alexandr Esaulenco, după ce un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit în această dimineață. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

“Platofrma DA va avea aceeași poziție în raport cu incidentele care se produc, având în vedere că ofițerii Republicii Moldova își fac datoria și există suficiente cazuri care demonstrează că față de acțiunile ilegale ale separatiștilor regimul de la Chișinău nu ia nicio atitudine. Este un caz strigător la cer când un polițist este răpit în plină zi.”, a spus Chiril Moțpan.

Ministrul de Interne Pavel Voicu și directorul SIS Alexandr Esaulenco nu au oferit deocamdată nicio reacție la acest subiect.

Amintește că în această dimineață, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata