Cinci judecători, care au fost vizați în dosarul „Laundromat”, au fost repuși în funcție

0 71

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis, în ședința din 27 octombrie, cererile unor judecători de a fi repuși în funcție, după ce au fost scoși de sub urmărire penală în luna septembrie. Anterior, aceștia au fost anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”. Magistrații își vor primi și salariile pentru 4 ani, perioadă în care au fost suspendați din funcție.

Decizia a fost luată după examinarea cererilor depuse de 5 dintre judecătorii care au fost scoși de sub urmărire penală după ce au fost anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”.

În urma deciziei CSM urmează a fi repuși în funcție următorii magistrați:

Sergiu Lebediuc – judecător, Judecătoria Chişinău, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Serghei Gubenco – judecător, preşedintele Curții de Apel Comrat, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Serghei Popovici – judecător, Judecătoria Comrat, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Iurie Hârbu – judecător, Judecătoria Teleneşti, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016. Prin hotărârea CSM din 6 martie 2018, Hârbu a fost transferat de la sediul Central la sediul Teleneşti al Judecătoriei Orhei.

Garri Bivol – judecător, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Amintim că în septembrie Procuratura Anticorupție a decis să-i scoată de sub urmărire penală pe judecătorii anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”. Decizia, însă, nu a fost făcută publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata