Cinci trasee din ţară sunt blocate din cauza zăpezii

0 101

La această oră în centrul şi sudul ţării se circulă în condiţii de iarnă. Potrivit Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP), pe teritoriul raionelor din sudul ţării, sunt blocate mai multe trasee centrale şi spre localităţi.

Potrivit INSP, la moment sunt blocate traseele: M-3- oraşul Vulcaneşti – localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul);  Traseul local satul Ceşmichioi – satul Etulia,

raionul Vulcăneşti); Traseu R-35- localitatea Vişniovca, raionul Cantemir);  Traseul R-35- Comrat- Basarabeasca;  Traseul M-3- satul Burlăceni.

Pe teritoriul raionelor din centrul ţării este îngreunată circulaţia pe traseul R-31 şi spre 17 localităţi, drumurile de acces Tudora, Palanca, Feşteliţa, Ştefăneşti, Volintiri, Copceac, Brezoaia, Semionovca, Purcari , Viişoara, Cioburciu, Căplani şi Crocmaz. Poliţiştii anunţă că la zeci de camioane de mare tonaj le-a fost interzisă deplasarea, iar 25 de mijloace de transport sunt în imposibilitate de a se deplasa.

Totodată, poliţia informează că a fost deblocat traseul spre Marianca de Jos.

Pe teritoriul raionelor din nordul ţării cad precipitaţii sub formă de ninsoare în Ocniţa, Rîşcani, Donduşeni, Soroca şi Bălţi.

Trasee blocate nu sunt, drumurile sunt accesibile, se circulă în condiţii de iarnă. SA Drumuri în raioanele în care cad precipitaţii,

prelucrează traseele cu material antiderapant.

Pentru siguranţa cetăţenilor, INSP recomandă evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară,

cetăţenii sunt îndemnaţi să se infomeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

În cazul în care vă aflaţi într-o dificultate sesizaţi cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelaţi la numărul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata