Cinci troleibuze articulate vor apărea pe străzile din Capitală în următoarele zile

0 98

Cinci troleibuze articulate vor apărea pe străzile din Chișinău zilele viitoare. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban, la ședința serviciilor municipale. Noile vehicule sunt asamblate acum în atelierul Regiei Transport Electric. Două dintre ele sunt deja gata, au fost testate, iar până marți seara vor fi finalizate și celelalte pentru a fi puse pe linie.

„Vă invităm pe toți la inaugurare în data de 13 octombrie, la ora 19:00. Este pentru prima dată din 2004 când în Chișinău sunt aduse troleibuze articulate. Vrem astfel să suplimentăm numărul unităților de transport public, așa cum recomandă și Comisia Extraordinară de Sănătate Publică”, a menționat primarul Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, prețul unui troleibuz articulat din Belarus este de 315 mii de dolari, iar compania a oferit o garanție de cinci ani pentru acestea. Capacitatea de îmbarcare a acestora este de 160 de persoane. În același timp, Ceban a anunțat că până la sfârșitul anului, RTEC va avea în dotare încă 35 de trolebuze noi, inclusiv acestea 5 articulate.

Edilul Capitalei spune că troleibuzele sunt noi și cumpărate direct de la producător.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata