Cine este primul cripto-miliardar al lumii. Povestea tânărului de 27 de ani

0 106

Și dacă Bill Gates pierde jumătate din avere, uite pe cineva care este pe val și tot adună. E primul cripto-miliardar al lumii. Vitalik Buterin îl cheamă și are doar 27 de ani. Tocmai a devenit primul om care adună un miliard de dolari din criptomonede. Nu Bitcoin, ci Ethereum, a doua monedă digitală ca valoare.

Chiar el a lansat-o în urmă cu 7 ani. Deține 333.000 de unități, iar creșterea prețului la 3.200 dolari per unitate, înseamnă fix un miliard de dolari americani. Capitalizarea totală a Ethereum e cu mult mai mare – 350 de miliarde.

Buterin s-a născut în Rusia, a crescut în Canada, s-a lăsat de facultate și acum trăiește în Singapore.

E abia începutul unei noi ere„, spunea în 2014, când și-a lansat moneda digitală.

Sunt bani care există doar virtual și care pot fi transferați de la oricine la oricine, oriunde în lume, fără comisioane. Poți transfera din Kîrgîzstan în Guatemala

la fel de ușor, la fel de rapid și la fel de ieftin ca atunci când i-ai înmâna unui vecin“, spunea Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum.

Și, așa cum am văzut, sunt mulți oameni atrași de acest lucru. Bitcoin a atras 10 miliarde de dolari în ultimii 5 ani. A fost acceptat de peste 50.000 de comercianți online și avem companii care încearcă din greu să convingă segmente mari ale populației să accepte asta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata