Cine sunt noii miniștri propuși de Ion Chicu?

0 112

Premierul Ion Chicu a înaintat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri, în locul celor delegați anterior de Partidul Democrat (PDM). Este vorba despre:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare (fosta șefă a Organizației Obștești „Centrul de susținere a tineretului din Moldova”, orașul Moscova, Federația Rusă)

Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (funcție pe care a deținut-o în noiembrie 2019-martie 2020)

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii (funcție pe care a deținut-o în noiembrie 2019-martie 2020)

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării (funcție pe care a deținut-o în noiembrie 2019-martie 2020)

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării (fost viceministru al Educației în guvernul condus de Pavel Filip)

În eventualitatea acceptării candidaturilor propuse de către Prim-ministru, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi.

***

În dimineața de 9 noiembrie, premierul Ion Chicu a anunțat că a înaintat către președintele în exercițiu propunerea de revocare din funcție a miniștrilor delegați de Partidul Democrat (PDM). Decizia vine după ce, sâmbătă, liderul formațiunii, Pavel Filip, a anunțat că după alegerile prezidențiale, PDM își va retrage miniștrii.

 

sursa: newsmaker.md 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata