CMC a aprobat la repezeală, în două lecturi, bugetul Capitalei pentru anul 2021

0 42

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a votat marți în două lecturi Bugetul municipal Chișinău pe anul 2021. Proiectul de buget a fost susținut de 27 de consilieri municipali, din PSRM, PUN, Șor și PD. Consilierii Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Partidului Liberal (PL) și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)

au plecat de la ședința CMC, iar PCRM s-a abținut de la vot.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să mulțumească fiecărui consilier municipal care a votat pentru aprobarea proiectului de buget, precum și echipei de la Primărie care a participat la elaborarea principalului document economic al capitalei.

„Garantez că în anul viitor vom avea mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea Chișinăului: elaborarea Planului urbanistic general, implementarea tichetării electronice în transportul municipal, amenajarea parcărilor auto, reparația drumurilor și trotuarelor, precum și reabilitarea parcurilor și scuarurilor”,

a conchis edilul capitalei.

De asemenea, Ion Ceban a precizat că un aspect important al bugetului municipal pentru anul viitor îl constituie alocarea surselor financiare pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe și susținerea proiectelor de dezvoltare în localitățile din componența municipiului Chișinău.

Principalul document economic al municipiului Chișinău pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,74 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat

2,64 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 6,28 miliarde de lei. Soldul bugetar (deficit) este de 1,53 miliarde de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata