Comisia Europeană alocă 123 de milioane de euro pentru cercetări urgente legate de variantele coronavirusului

0 20

Comisia Europeană a anunțat miercuri că alocă 123 milioane de euro din noul program de cercetare și inovare pentru cercetări urgente vizând variante ale coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al CE, această primă finanțare de urgență în cadrul programului Orizont Europa se adaugă la o serie de acțiuni de cercetare și inovare finanțate de UE pentru combaterea noului coronavirus.

Continuăm să mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a combate actuala pandemie și provocările pe care le determină variantele noului coronavirus. Trebuie să ne folosim forța combinată pentru a fi pregătiți pentru viitor, începând de la depistarea timpurie a variantelor, până la organizarea și coordonarea trialurilor clinice vizând noi vaccinuri și tratamente, asigurând, în același timp, colectarea și schimbul corect de date în toate etapele”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Comisia a lansat noi cereri care completează acțiunile precedente de creare a unor tratamente și vaccinuri prin organizarea și desfășurarea unor trialuri clinice pentru a înregistra progrese în ceea ce privește crearea unor tratamente și vaccinuri promițătoare împotriva SARS-CoV-2/COVID-19.

Cererile vor fi deschise pentru trimiterea de documente la 13 aprilie, iar termenul de transmitere a acestora este 6 mai 2021, a mai informat CE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata