Compania unui consilier socialist a câştigat contractul de livrare a 52 de automobile pentru poliţie

0 100

Un lot de 52 de autospeciale operaționale de teren, pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele țării, a fost repartizat Inspectoratelor de Poliție din țară. Furnizorul este compania DAAC-Autosport, ce este controlată indirect de consilierul socialist din Chişinău Vasile Chirtoca, transmite Mold-street.md.

Licitaţia organizată de IGP a fost câştigată de firma DAAC-Autosport SRL, care a fost şi singurul participant la tender.

Compania a mai câştigat zilele trecute un alt contract de livrare de automobile pentru Inspectoratul General de Carabinieri al MAI, mai scrie sursa citată. Valoarea lui este de circa 7 milioane lei.

Compania, cu o cifră de afaceri de circa un miliard de lei în 2019, face parte din grupului DAAC Hermes, care concentrează circa 50 de companii din Republica Moldova (de la comerțul cu automobile și tehnică agricolă, la fabrici avicole și uzine constructoare de mașini, până la silozuri de cereale, servicii IT, imobiliare și surse de informare în masă).

Acesta este controlat de milionarul Vasile Chirtoca, președintele holdingului DAAC Hermes, ales anul trecut în Consiliul Municipal Chișinău, unde a candidat pe locul 2 în lista Partidului Socialiștilor.

Anterior el a fost consilier ales pe lista Partidului Comuniștilor. În vârstă de 61 de ani, Vasile Chirtoca este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri și politicieni moldoveni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata