Concert electoral pentru Dodon la Moscova. Organizatorii: Pe 15 votați pentru relații bune cu Rusia

0 62

Asociația „Dar pentru Moldova” a organizat ieri seara la Moscova un concert cu acces gratuit pentru moldovenii aflați în Federația Rusă. Organizatorii susțin că evenimentul nu are tentă electorală, însă în cadrul lui, moldovenii au fost îndemnați să voteze pe 15 noiembrie „pentru relații bune cu Rusia”. Totodată, președintele Congresului diasporei moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, a declarat pentru DESCHIDE.MD că acest eveniment este „o simplă agitație electorală”.

Potrivit imaginilor video plasate pe Facebook, evenimentul a adunat câteva sute de oameni. Invitatul serii a fost interpretul Arsenie Todiraș.

„Dragă diasporă, haideți să fim uniți. „Dar pentru Moldova” vă invită pe data de 15 noiembrie în număr cât mai mare la vot. Noi luptăm pentru relații mai bune cu Federația Rusă, pentru proiectele pe care le facem. Fiecare din voi are dreptul la vot, votul nostru contează. Haideți să fim corecți și să gândim pasul nostru. (…)Cu ce e mai rea diaspora din Rusia decât cea din Europa? Am văzut că ei se adună la concerte. Noi suntem mulți. Azi toți au spus că va fi eveniment politic. Nu va fi politic. Noi trebuie să ieșim la alegeri pe 15 noiembrie. Dacă vrem să rămânem în Rusia, trebuie să ne gândim cum vom proceda pe viitor. Noi trebuie să luptăm să fim cea mai puternică diasporă”,  a declarat președintele asociației „Dar pentru Moldova, Mihai Cornea.

Amintim că în spațiul public s-au vehiculat informații conform cărora acest concert a fost organizat de oameni apropiați lui Igor Dodon. Menirea evenimentului este sporirea numărului de voturi pentru Igor Dodon în cel de-al doilea tur al alegerilor, după ce în turul întâi prezența la vot a fost foarte scăzută, iar majoritatea alegătorilor au votat pentru Renato Usatîi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata