Contestația depusă de Năstase în privința deschiderii a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, respinsă

0 64

Curtea de Apel a respins, ca fiind neîntemeiată, contestația depusă de către Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, în privința Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Decizia a fost luată de magistrați la 8 octombrie curent. Aceasta poate fi contestată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la data pronunțării dispozitivului hotărârii. Cererea de apel se depune la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că Năstase a solicitat anularea parţială a Hotărârii CEC prin care s-a stabilit deschiderea a 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului (Transnistria), constatării încălcării Codului Electoral și obligarea CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului.

Precizăm că, CEC a decis la 26 septembrie deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata