Copa America 2021: Argentina a câştigat trofeul, după ce a învins-o pe Brazilia în finală

0 36

Argentina a învins Brazilia în finala Copa America 2021. Messi a reușit astfel să câștige primul trofeu important cu naționala.

Partida Brazilia-Argentina s-a disputat în noaptea de sâmbătă, spre duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Argentina s-a impus cu 1-0 prin golul marcat în minutul 22 de Di Maria.

După pauză, brazilianul Richarlison a înscris, dar golul a fost anulat deoarece fusese ofsaid. Din același motiv, Neymar nu a primit o lovitură de la 11 metri.

Pentru argentinianul Leo Messi este primul trofeu important obținut cu echipa națională. El a pierdut mai multe finale Copa America și o finală a Campionatului Mondial de fotbal. La actuala ediție a Copa America, Messi a înscris 4 goluri și a dat 5 pase de gol.

Tot din punct de vedere statistic, Argentina cucerește Copa America pentru a 15-a oară, egalând astfel recordul naționalei Uruguay. Pentru argentinieni, este primul succes după 28 de ani, în acest interval de timp fiind patru finale pierdute. Brazilia are în palmares 9 trofee Copa America și pierde, în premieră, o competiție continentală pe care o organizează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata