Crește numărul cazurilor noi de COVID-19

0 29

O femeie de 32 de ani din raionul Edineț a fost răpusă de COVID-19. Tânăra a fost internată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și suferea și de alte maladii, cum ar fi cardiopatie, hipertensiune arterială, encefalopatie.

Chiar dacă Ministerul Sănătății a raportat pentru miercuri, 5 ianuarie, mai puține cazuri de deces, asociate virusului SARS-CoV-2, 9 în total, în comparație cu 16, confirmate la 3 ianuarie, numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere, transmite ipn.md. Astfel, la 5 ianuarie au fost confirmate 706 cazuri noi de infecție, în comparație cu 242 de cazuri noi, raportate pe 3 ianuarie.

Din numărul total de îmbolnăviri, confirmate pe 5 ianuarie, 104 cazuri au fost înregistrate în regiunea transnistreană, iar 43 de cazuri sunt asociate cu contact în afara Republicii Moldova: Ucraina, Italia, Franța, Irlanda, România, Emiratele Arabe Unite, Germania, Spania, Belgia, Marea Britanie, Olanda, Austria, Egipt, SUA. Totodată, alte 43 de cazuri sunt în rândul angajaților din medicină.

În total, în spitale sunt internate 745 de persoane, confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 108 sunt în stare extrem de gravă, iar 17 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la peste 378 de mii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata