Creșterea tarifului la energia electrică: Spînu a recomandat amânarea majorării pentru luna martie sau aprilie

0 26

Creșterea tarifului la energia electrică rămâne sub semnul întrebării, după ce Premier Energy a expediat  către ANRE o  solicitare de dublare a tarifului. În cadrul conferinței de presă, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că a recomandat amânarea majorării pentru luna martie sau aprilie.

„Am văzut solicitarea Premier Energy. Noi credem că tariful trebuie să fie stabil. Dacă ANRE va accepta creșterea tarifului, Guvernul va analiza mecanisme suplimentare de compensare”, a declarat Spînu, transmite agora.md.

Oficialul a menționat că Premier Energy a avut devieri pozitive până în luna decembrie, susținând că ar trebui identificate alte soluții, astfel încât cererea de creștere a tarifului să fie emisă în primăvară. Acesta a menționat că în decurs de 10 zile se va stabili care este prețul mediu de achiziție al gazului pentru luna ianuarie, pentru a fi clar ce tarife vor fi.

„Nu putem face pronosticuri când prețul gazului oscilează de la $2.500 la $1.300 de la o zi la alta”, a menționat vicepremierul.

Amintim că, cel mai mare distribuitor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, s-a adresat luni, 10 ianuarie, cu o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de majorare a tarifelor la energia electrică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata