Cristina Lesnic explică în ce condiții separatistul Vadim Krasnoselski ar putea fi reținut

0 203

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar putea fi reținut de către forțele de ordine ale Republicii Moldova, atunci când vine în dreapta Nistrului, doar dacă ar fi voință politică pentru aceasta. Fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic,  susține că pentru desfășurarea unei astfel de operațiuni este nevoie ca Guvernul sau Parlamentul să creeze o prevedere legală în care o astfel de restricție să poată fi aplicată și în afara unui dosar penal, potrivit portalului Zona de Securitate.

„La momentul actual nu există un astfel de mecanism, decât acțiunile ce țin de un dosar penal.

Dacă în perspectivă, și acestea au fost discuțiile pe care noi le-am avut cel puțin ca reflecție la această etapă, ar exista un document foarte clar în care Parlamentul

și Guvernul ar stabilit că această procedură poate fi aplicată, urmează la nivel de decizie cine poate să își asume anumite restricții cu privire la numite persoane

din regiunea transnistreană pentru încălcarea  drepturilor omului si acestea să fie foarte clar reglementate.

Deci, de sine stătător, nici Biroul Politic de Reintegrare nu poate stabili că aceste persoane pot să se deplaseze sau nu se pot deplasa într-o anumită direcție pe teritoriul Republicii Moldova. În momentul în care se va ajunge la un act juridic foarte clar, expres cine este organul responsabil în afara unui proces penal doar în aceste circumstanțe se poate decide și se poat aplica alte tipuri de sancțiuni,” a declarat Lesnic pentru Zona de Securitate.

La moment în privința așa-numitului președinte de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu ar fi deschis vreun dosar penal de aceea el nu poate fi reținut.

„Nouă ne lipsește la momentul actual fie o hotărâre, fie o lege, fie o decizie concretă care să nu fie legată doar de procesul penal în momentul în care există doar bănuieli rezonabile.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata