CSM a amânat subiectul cu privire la cererea de demisie a judecătoarei care este raportor în dosarul lui Ilan Șor

0 53

CSM a amânat pentru următoarea ședință subiectul cu privire la cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Decizia a fost luată astăzi, 8 decembrie, în cadrul șeinței CSM. Pentru amânarea subiectului au votat 10 magistrați, scrie tv8.md.

Precizăm că Nina Veleva este una dintre magistrați care examinează dosarul lui Ilan Șor.

TV8 scria săptămâna trecută că judecătoarea care este raportor în dosarul lui Ilan Șor întenționa a depus o cerere de demisie. Subiectul urma să fie discutat la ședința din 1 decembrie.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata