CSM anunță concurs repetat pentru selectarea judecătorului constituțional

0 12

Consiliul Superior al Magistraturii anunță concurs repetat pentru selectarea unui judecător la Curtea Constituțională. Aceasta după ce concursul anunțat anterior a eșuat, transmite IPN.

CSM a stabilit termen-limită de 30 de zile pentru depunerea actelor necesare pentru participare la concurs. Candidaţii pot depune dosarele de participare la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, mun. Chişinău, strada Mihai Eminescu, 5 sau la adresa de e-mail aparatul@csm.md, până pe 12 august inclusiv.

Concursul pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a eşuat, deoarece niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi. La primul concurs se înscrisese 16 pretendenți. Însă, deputatul socialist, Vasile Bolea, a fost exclus din cursă, pentru că nu ar fi întrunit condiţiile necesare pentru a candida. Printre candidaţii la fotoliul de judecător la Curtea Constituțională se regăseau conferențiarul universitar Alexandru Arseni, câțiva avocați, dar și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu.

Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiți de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistratului. Mandatul unui judecător desemnat de CSM a rămas vacant ca urmare a decesului lui Eduard Ababei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata