Cum a aflat, după aproape 10 luni, o comunitate izolată de creștini menoniți de pandemia de coronavirus

0 98

O comunitate izolată de creștini menoniți dintr-un deșert din nordul Mexicului a descoperit că o pandemie face ravagii pe planetă după ce s-au deschis timid lumii exterioare prin intermediul internetului, relatează AFP și France24.

Rezidenții coloniei El Sabinal din statul mexican Chihuahua au evitat în mod tradițional electricitatea, televizoarele, telefoanele mobile, mașinile și chiar cauciucurile în favoarea trăsurilor cu cai. Dar modernitatea bate la ușa satului îndepărtat iar unii din membrii comunității au fost seduși de Internet.

Aceștia au aflat de pandemia care zguduiește Mexicul și restul lumii în timpul uneia din incursiunile lor rare în online. Deși autoizolarea a fost un mod de viață pentru ei chiar și înaintea izbucnirii pandemiei de COVID-19, menoniții cred că virusul ar fi ajuns și în colonia lor.

„În jur de 10 persoane din diferite familii s-au îmbolnăvit deși nu foarte serios”, a declarat pentru AFP un negustor din comunitate care a cerut să rămână anonim.

„Au crezut că au gripă dar când s-au dus la farmacie li s-a spus că este COVID-19”, a relatat acesta.

Sătenii bolnavi nu au mers la doctor și nu s-au testat pentru coronavirus ci au intrat în autoizolare la sfatul farmacistului care este de asemenea membru al comunității.

Menoniții au puține contacte cu lumea exterioară dar vizitează comunitățile învecinate pentru a-și vinde produsele, crezându-se că acesta a fost modul în care unii au fost expuși virusului.

Menoniții din Mexic sunt descendenții direcți ai unei confesiuni conservatoare foarte stricte care a apărut în urma Reformei Protestante care a cuprins centrul Europei în secolul XVI. Strămoșii lor au fugit din calea persecuțiilor din Germania și Olanda în Rusia, Canada și, în cele din urmă, Mexic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata