Cum a reușit un pensionar să lase un sat întreg fără internet. Nimeni nu și-a dat seama timp de un an și jumătate

0 956

Un pensionar a lăsat un sat întreg fără internet, fără ca nici măcar el să-și dea seama, dintr-un motiv absolut uluitor. Inginerii companiei de telecomunicații s-au chinuit un an și jumătate să afle cauza problemei.

Într-un final, tehnicienii au aflat de ce locuitorii unui sat din Marea Britanie aveau internet cu viteza melcului: de vină era televizorul extrem de vechi al unui pensionar din localitate, pe care îl pornea în fiecare dimineață.

Aparatul nu mai era conform cu regulile echipamentelor de comunicații din ziua de azi și cauza interferențe puternice în rețea, relatează publicația Metro.

Incidentul a avut loc în localitatea Aberhosan din Țara Galilor și s-a repetat cu o rutină zilnică, în fiecare dimineață. Inginerii companiei Openreach au încercat de foarte multe ori să afle cauza problemei, au înlocuit numeroase echipamente de rețea, ba chiar bucăți întregi de cablu.

Pentru că toate serverele și echipamentele centrale nu aveau probleme, tehnicienii au intervenit de multe ori în locație. Au aflat cauza problemei de abia după ce au analizat spectrul magnetic cu un aparat special, care i-a dus către o casă din sat.

Inginerii au scanat tot satul

Michael Jones, inginer la Openreach, a declarat că misterul a fost rezolvat folosind un analizor de spectru pentru a căuta un fenomen cunoscut sub numele de Shine (zgomot de impuls unic la nivel înalt).
„Am mers în sus și în jos prin sat, pe o ploaie torențială, la 6 dimineața, pentru a vedea dacă putem găsi un „zgomot electric” care să ne sprijine teoria”, a explicat tehnicianul.
„Și la 7 dimineața, ca un ceas, s-a întâmplat ceva. Dispozitivul nostru a captat o explozie mare de interferențe electrice, în sat. Sursa era o proprietate de acolo. S-a dovedit că la ora 7, în fiecare dimineață, un locuitor își deschidea vechiul televizor, care afecta internetul întregului sat. După cum vă puteți imagina, când i-am arătat omului ce am descoperit, a rămas uimit să afle că vechiul său televizor second-hand a afectat internetul de bandă largă din tot satul, și a fost imediat de acord să nu-l mai bage în priză” a povestit inginerul.

Suzanne Rutherford, de la Openreach, a spus că astfel de probleme nu sunt la fel de rare pe cât ar crede oamenii.

„Orice element cu componente electrice – de la lumini exterioare la microunde și camere de supraveghere, poate avea un impact asupra conexiunii în bandă largă”, a explicat reprezentanta companiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata