Cum arată cardul de vaccinare anti-COVID. Se va acorda fiecărui cetățean britanic vaccinat, începând de marți

0 143

Se așteaptă ca până la sfârșitul lunii decembrie să fie administrate până la patru milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech pentru coronavirus, după ce tehnicienii din farmacia din Croydon au efectuat prima expediere a dozei în weekend.

Pacienții trebuie să primească o carte de identitate de vaccinare Covid-19 care să demonstreze că au primit doza, potrivit Daily Mail.

Schema de vaccinare începe mâine: Vizează persoanele de peste 80 de ani, lucrătorii la domiciliu și personalul NHS cu risc ridicat

O schemă de vaccinare în masă care vizează persoanele peste 80 de ani, lucrătorii la domiciliu și personalul NHS cu risc ridicat, va începe mâine.
Michael Gove a negat că Guvernul intenționează să creeze un „pașaport de vaccin”, dar NHS a creat un card pentru ca oamenii să țină o evidență dacă au primit doza, avertizându-i cu caractere aldine: „Asigurați-vă că păstrați acest card de înregistrare în poșetă sau portofel!”

Au fost făcute publice imaginile cu card pe care îl vor primi pacienții pentru a dovedi că au primit vaccinul – care s-a dovedit a fi eficient în 95% din cazuri și oferă până la șase luni de imunitate.

Ce conține cardul vaccinare anti-COVID

Cardul conține spațiu pentru a detalia numele vaccinului, numărul lotului său și data la care a fost injectat. Există spațiu pentru o a doua administrare, deoarece vaccinul Pfizer necesită două doze.

Nu este încă clar dacă aceste carduri sunt obligatorii sau fac parte dintr-un pașaport de imunitate, care a fost considerat o soluție pentru a sprijini industria ospitalității pe măsură ce se redeschide.

Michael Gove a respins noțiunea, declarând pentru Sky News: „Asta nu este planificat. Cu siguranță nu intenționez să introduc pașapoarte de vaccin și nu cunosc pe nimeni altcineva din guvern care să vrea asta.”

Temerile oamenilor că vor rata primul val de imunizare din cauza rezervelor puține s-au amplificat săptămâna trecută după ce Guvernul a anunțat că doar 800.000 de doze de vaccin Pfizer au fost trimise în Marea Britanie.

Dar Saffron Cordery, directorul adjunct al furnizorilor de NHS, a asigurat publicul că țara se așteptă să primească „până la patru milioane de doze” până la sfârșitul lunii decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata