Cum comentează Gheorghe Cavcaliuc decizia procurorilor de-al recunoaște în calitate de bănuit

0 78

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, se declară nevinovat și spune că membrii formațiunii sale politice sunt persecutați.

Declarația a fost făcută după ce astăzi Procuratura Generală a anunțat că acesta este bănuit pentru două capete de acuzare după vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de membrii PACE.

„Bănuielile care mi-au fost astăzi înaintate de către procurori le calific drept ilegale, nefondate și nu au nimic cu justiția”, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Cavcaliuc a mai cerut și eliberarea președintelui organizației teritoriale Sîngerei a partidului PACE, Tudor Balan, care a fost reținut anterior în acest caz. Precizăm că președintele organizației teritoriale Sîngerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți

au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Astăzi, 22 aprilie, Gheorghe Cavcaliuc, a fost audiat de procurorii de la Procuratura raionului Sîngerei și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare, „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, în cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei.

Totodată, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE

l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Procuratura Generală anunța că, în cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata