Cum și de unde găsește resurse orașul Rîșcani pentru reparația grădinițelor

0 61

Primăria Rîșcani este nevoită să amenajeze grădinițele cu propriile puteri, alocând bani din bugetul foarte mic al orașului.  După câțiva ani de implementare cu succes a unor proiecte internaționale, în cadrul cărora au fost donați bani orașului, localitatea nu mai primește finanțare suplimentară. Potrivit donatorilor limita de subvenții pentru reparația și îmbunătățirea obiectivelor din oraș a fost epuizată, scrie btv.md.

Anul acesta, închiderea grădinițelor din cauza pandemiei de coronavirus a permis administrației locale să economisească 1 milion de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru a schimba acoperișul unei grădinițe.

Victor Bogatico a menționat că orașul primește prea puține fonduri de la bugetul de stat pentru dezvoltare. Bugetul este mai mic de 30 de milioane de lei, din care 70-80% se cheltuie doar pentru salarii. Iar pentru crearea condițiilor rămân bănuți, adică 5-6 milioane de lei. Pentru moment, orașul nu dispunde de resurse pentru restaurarea Casei Raionale de Cultură , care este inundată, la fiecare ploaie din cauza acoperișului dărăpănat.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata