Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a unor dispoziții din Legea bugetului de stat pentru anul 2021

0 130

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a unor dispoziții din Legea bugetului de stat pentru anul 2021.

Potrivit deciziei CCM, examinând cererea de suspendare a acțiunii prevederilor contestate, Curtea notează că motivele invocate de autorii sesizărilor

se referă la pretinsa viciere a procedurii de adoptare a Legii bugetului de stat pentru anul 2021, precum și că intrarea în vigoare a legii contestate permite executarea bugetelor și inițierea achizițiilor publice, iar în eventualitatea admiterii sesizărilor, ar servi drept temei de anulare a acestora.

Curtea reține că argumentele invocate supra nu sunt de natură să provoace „eventuale prejudicii şi consecinţe negative iminente şi ireparabile ale aplicării

Legii contestate” stabilite în jurisprudența Curții.

Curtea reiterează că rațiunea măsurii suspendării acțiunii unor acte normative contestate constă în evitarea unor prejudicii şi consecințe negative iminente.

În acest context, Curtea notează că cererea autorilor de a suspenda acțiunea Legii contestate nu îndeplinește condiția referitoare la existența unui risc „iminent”

al aplicării Legii contestate, așa cum acesta a fost stabilit în jurisprudența Curții.

Iată ce de, CCM respinge cererea de suspendare a acțiunii unor prevederi din anexa nr. 7 la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, nr. 258 din 16 decembrie 2020, depusă de Veronica Roșca și Petru Frunze și, respectiv, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Dumitru Diacov și Igor Vremea, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata