Curtea Constituțională a respins cererea legată de deschiderea secțiilor de votare pentru locuitorii regiunii transnistrene

0 74

Curtea Constituțională a respins cererea legată de deschiderea secțiilor de votare pentru locuitorii regiunii transnistrene la alegerile parlamentare din 11 iulie, declarând-o inadmisibilă.

Potrivit INFOTAG, această decizie a fost luată marți. Această cerere a fost depusă de Curtea de Apel Chișinău de către partidul „Platforma DA”, care a contestat decizia CEC de a deschide secții de votare pentru locuitorii malului stâng. Avocatul Ion Botnarenco a solicitat o revizuire constituțională a art. 32 din Codul electoral privind specificul formării și funcționării secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile de pe malul stâng al Nistrului (Transnistria).

În decizia Curții Constituționale se menționează: „Curtea nu vede în ce măsură este excepția de recunoaștere neconstituțională a art. 32 din Codul electoral, care garantează alegătorilor de pe malul stâng al Nistrului dreptul la vot, precum și alegeri corecte”.

„Dimpotrivă, dacă acest articol este recunoscut ca fiind neconstituțional, dreptul la vot al persoanelor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului va deveni iluzoriu”, a specificat Curtea Constituțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata