Curtea de Apel Cahul a menținut în vigoare mandatul de arestare emis pe numele lui Ilan Șor

0 45

Magistrații de la Curtea de Apel Cahul au menținut în vigoare mandatul de arestare emis lui Ilan Șor, liderul partidului care-i poartă numele. Despre aceasta a anunțat însuși politicianul pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să vă spun că vom contesta la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) această decizie și sper că cererea avocaților mei va fi examinată mâine, în regim de urgență. De asemenea, sper că judecătorii CSJ vor respecta legea, vor anula decizia Curții de Apel Cahul”, a scris deputatul fugar pe rețelele sociale.

Liderul Partidului „Șor” a cerut repetat să-i fie anulat mandatul de arestare emis pe numele său, motivând prin faptul că vrea să participe la întâlnirile cu alegătorii în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Mai mult, într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a mai spus că insistă asupra anulării mandatului de arestare pentru a se putea prezenta în instanța de judecată și la Procuratură.

Precizăm că Șor este primul pe lista partidului său, care participă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar ședințele de judecată în cazul acestuia au fost anulate pe bandă rulantă.

Acesta a fost condamnat în iunie 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata