Dan Perciun: După 4 ani, PSRM s-a trezit că vrea să înainteze un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare

0 138

Deputaţii PSRM au înregistrat un proiect de lege prin care se propune revenirea la ieşirea la pensie pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbaţi – la 62 de ani. Potrivit iniţiativei socialiştilor, mamele cu cinci şi mai mulţi copii urmează să se pensioneze la vârsta de 54 de ani. Iniţiativa a fost anunţată astăzi de deputatul PSRM Vladimir Odnostalco. De cealaltă parte, deputatul PAS califică iniţiativa drept una tardivă, subliinind că Igor Dodon ar fi putut încă acum patru ani să anuleze decretul de promulgare a proiectului de majorare a vârstei de pensionare, semnat de fostul preşedinte Nicolae Timofti.

PSRM s-a trezit după 4 ani că vor să înainteze un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare. Se pare că au uitat cum parte din înţelegerea între Dodon şi Plahotniuc în 2016 a fost ca până la intrarea în funcţie a lui Dodon, să fie promulgat proiectul de lege privind majorarea vârstei de pensionare – special pentru ca să nu-l pună într-o situaţie politică complicată. PSRM-ul ca de obicei sunt nişte ipocriţi desăvârşiţi – pentru că Dodon încă în 2016 s-ar fi putut opune acestei reforme anulând decretul prin care Timofti a promulgat legea. În schimb s-au trezit acum înainte de anticipate şi după crearea coaliţiei cu Şor”, spune Dan Perciun .

Deputatul aduce câteva date pentru referinţă:
16 decembrie 2016 – Parlamentul votează reforma sistemului de pensionare în a doua lectură
22 decembrie 2016 – Timofti promulgă legea
23 decembrie 2016 – Dodon intră în funcţie
30 decembrie 2016 – Legea este publicată în Monitorul Oficial

„Dodon încă în 2016 a avut 7 zile la dispoziţie să anuleze decretul lui Timofti şi să înceapă lupta cu majoritatea parlamentară a lui Plahotniuc. Cel puţin ar fi putut să încerce, urmând Curtea să se expună dacă un decret de promulgare a unei legi poate fi anulat până la publicarea în Monitorul Oficial. Însă Dodon evident nu putea lupta cu cei care l-au făcut Preşedinte”, subliniază parlamentarul.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata