Daniel Ioniță: România crede mai mult în parteneriatul strategic cu R. Moldova

0 60

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, susține că Bucureștiul este încă în așteptarea rezultatelor din partea Chișinăului în ceea ce ține de anumite angajamente asumate. Cu toate acestea România își va continua angajamentele sale și va continua proiectele în beneficiul cetățenilor R. Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puntul pe AZI de la TVR Moldova, scrie deschide.md.

„Nu am mai avut vizite la nivel de miniștri, la nivel de înalte oficialități. Suntem într-o etapă de așteptare. Vrem să vedem în continuare rezultate pe linia angajamentelor asumate de Chișinău. Asta nu înseamnă că proiectele noastre destinate cetățenilor au fost stopate. Nu au fost stopate. Vom continua proiectele respecticve. Pe de o parte să realizăm cee ce ne-am angajat să facem, pe de altă parte să identificăm, de ce nu, domenii noi care contribuie la întărirea legăturilor speciale dintre România și R. Moldova”, a declarat Daniel Ioniță.

Totuși, Excelența Sa este de părerea că România crede mai mult în parteneriatul strategic dintre statul român și R. Moldova și și-ar dori să vadă mai multe fapte din partea autorităților moldovenești.

„Din păcate, noi avem impresia că, parcă noi credem mai mult în acest parteneriat strategic și în această valoare extrem de importantă, pe care noi o asociem parcursului european al R. Moldova. Am dori să vedem și fapte nu numai declarații”, a menționat Ambasadorul.

În același timp, Daniel Ioniță a declarat că România e pe deplin sincronă în ceea ce privește relații Bruxelles-ului cu Chișinăul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata