De mâine, în Chişinău va fi dat startul sezonului de încălzire

0 75

De mâine, 30 octombrie, în capitală va fi dat startul sezonului termic 2020-2021 pentru toţi consumatorii. O dispoziţie în acest sens a fost semnată astăzi de viceprimarul Ilie Ceban, în condiţiile când, pe parcursul a 3 zile consecutiv, în intervalul orelor: 18:00 – 06:00, valorile de temperatură înregistrate se menţin la limita de până la +10˚C.

E de menţionat că până în prezent au fost deja conectate la reţeaua termică centralizată 130 de grădiniţe din totalul de 134; 36 de şcoli şi licee, din totalul de 135, precum şi 30 de instituţii medicale din cele 62.

De asemenea, este livrat agent termic centralizat în 189 de blocuri de locuinţe din Chişinău, din totalul de 2730, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

În context, Administraţia publică locală Chişinău cheamă la conlucrare subiecţii implicaţi în livrarea agentului termic către consumatori. Gestionarii fondului locativ trebuie să se asigure că fac cereri de conectare în timp util, astfel ca locuitorii Chişinăului să beneficieze de căldură în apartamente, atunci când se solicită aceste utilităţi.

Primăria mai precizează că pentru a beneficia de serviciile de livrare a agentului termic, gestionarul fondului locativ face o solicitare către furnizor (SA „Termoelectrica”), care asigură conectarea blocurilor de locuinţe la reţeaua centralizată, în termen de cca 4 ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata