Declarațiile staff-ului tehnic al Naționalei după tragerea la sorți a preliminariilor mondialului din 2022

0 44

Selecționerul Engin Firat și a asistentul acestuia, Serghei Cleșcenco, au comentat rezultatul tragerii la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.

 

Engin Firat 

– Tragerea la sorți s-a încheiat și Naționala Moldovei a nimerit într-o grupă cu Danemarca, Austria, Scoția, Israel și Insulele Feroe. Danemarca este o echipă foarte dinamică, cu mulți jucători rapizi, cum este Poulsen. De asemenea, au un mijlocaș de creație foarte bun – Eriksen. Simon Kjaer este un fundaș central foarte bun. Cred că toți cunosc că, în ultimii ani, ei joacă bine la fazele fixe. În acest an, danezii s-au calificat foarte ușor la Campionatul European.

 

Următorul adversar este Austria. Ei sunt bine pregătiți fizic, joacă într-un tempou ridicat, dar ceea ce îi face puternici este contrapresingul. La acest capitol, ei sunt foarte puternici, foarte agresivi. Austria este un adversar dificil, care, la fel, va juca la Campionatul European.

 

Avem în grupa noastră și Scoția. Este Scoția pe care o cunoaștem – joacă dur, are jucători foarte rapizi pe benzi, sunt buni și la fazele fixe. Și ei s-au calificat la Euro în acest an.

 

Următorul adversar este Israelul. Este o echipă diferită față de celelalte, deoarece joacă un fotbal care pune în valoare abilitățile tehnice ale fotbaliștilor. Jocul lor depinde mult de calitățile individuale ale jucătorilor ofensivi. În același timp, Danemarca, Austria și Scoția se bazează mai mult pe spiritul de echipă, spiritul de luptă și munca în echipă.

 

Ultimul adversar este echipa națională a Insulelor Feroe. În ultimii ani, aceasta a avut rezultate bune, mai ales după ce a naturalizat câțiva jucători din fosta Iugoslavie sau din Africa. Este, de asemenea, o echipă puternică. Meciurile de acasă le joacă pe teren sintetic. Deci, este foarte greu să joci pe terenul lor. Este o echipă care luptă mult, o echipă de vikingi.

 

Așadar, tragerea la sorți nu a fost ușoară pentru noi. În același timp, să fim realiști – putea fi și mai rău. Mergem motivați spre următorul ciclu preliminar.

 

Serghei Cleșcenco 

– Grupa noastră este foarte puternică. Ne va fi greu, dar cu toate echipele se poate de luptat. Nu este nici un meci în care nu am putea spera la un rezultat pozitiv.

 

Cred că Danemarca și Austria vor fi favoritele acestei grupe. Cu Scoția și Israel am jucat anterior și am obținut rezultate bune în acele partide. Suntem cotați cu șanse mici în această grupă, dar eu cred că putem să încheiem grupa cel puțin pe locul 4.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata