Decretul privind numirea lui Golovatiuc în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia, publicat în Monitorul oficial

newsmaker.md
1 63

Decretul privind numirea lui Vladimir Golovatiuc în funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost publicat în Monitorul Oficial.

Vladimir Golovatiuc a fost înaintat la funcția de ambasador după ce Andrei neguța a fost rechemat din funcție după scandalul cu anabolizante, care au fost găsite într-un microbuz cu numere diplomatice.

Autoturismul în care au fost descoperite mai multe cutii cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutiile cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

 

 

1 Comentariu
  1. […] Vladimir Golovatiuc a fost înaintat la funcția de ambasador după ce Andrei Neguța a fost rechemat din funcție după scandalul cu anabolizante, care au fost găsite într-un microbuz cu numere diplomatice, scrie newsin.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata