Deputații PAS, PDM și ai Platformei DA au depus o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului

0 30

Deputatul PAS Igor Grosu a dat citire în plenul parlamentului moțiunii de cenzură asupra activității guvernului Chicu. Potrivit formațiunii, executivul a eșuat în gestionarea situației economice și a celei legate de pandemia de coronavirus.

„Guvernul Chicu a eșuat lamentabil în procesul de  atenuare a consecințelor pandemiei și a crizei economice. Orice zi în plus în care acest guvern este în funcție înseamnă mai puține șanse pentru rezolvarea crizei sanitare, economice și sociale în care se adâncește Republica Moldova”, a citit deputatul Igor Grosu.

De asemenea, deputații PAS susțin că executivul, în frunte cu premierul Ion Chicu, a administrat „dezastruos” situația pandemică, iar drept urmare, locuri în spitale nu mai sunt, iar aproape 5% din populația Moldovei s-a îmbolnăvit.

„Din cauza politicii eronate, iresponsabile și criminare, mulți oameni s-au infectat fără să fie testați. Acest guvern nu a putut proteja nici medicii”, a declarat Grosu.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 34 de deputați.

Moţiunea de cenzură se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii și se adoptă cu cel puțin 51 de voturi. În cazul în care moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii care au semnat-o nu vor putea iniţia, în cadrul aceleiaşi sesiuni, o nouă moţiune pe acelaşi motiv. În cazul adoptării moţiunii de cenzură, primul-ministru va prezenta în termen de cel mult trei zile, preşedintelui Republicii Moldova demisia guvernului.

După citirea moțiunii de cenzură, deputații PAS, PDM și cei ai Platformei DA au părăsit sala de ședințe.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata