Deputatul Vladimir Cebotari, scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării aeroportului

0 39

Deputatul Vladimir Cebotari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Acțiunile de urmărire penală pe acest caz continuă însă în privința altor cinci persoane fizice și una juridică, anunță Procuratura.

„Nu am avut nicio treabă cu acele lucruri care mi se imputau la comandă. Mă bucur că organele de urmărire penală au ajuns la aceeași concluzie. Acest lucru s-a întâmplat după dizolvarea Parlamentului (n.r. Parlamentul dizolavt în data de 28 aprilie). Inclusiv aceste forțe noi au făcut verificări în privința mea, care s-au încheiat cu nimic”, a declarat Vladimir Cebotari pentru tv8.md.

Urmărirea penală în privința lui Vladimir Cebotari a fost inițiată în data de 19 septembrie 2019, după ce Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității, deputatul fiind învinuit de abuz de serviciu la preluarea controlului asupra activelor AIC.

Examinând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că, în calitate de membru al Comisiei de concurs cu privire la concesionarea AIC, Vladimir Cebotari a acționat în limitele atribuțiilor legal acordate, prin urmare, fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii imputate.

Potrivit legislației Republicii Moldova, concluziile despre vinovăția persoanei de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri, toate dubiile în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea bănuitului, învinuitului, inculpatului. Decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în modul stabilit de lege.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata