Deși FMI și BNM nu au susținut abrogarea legii miliardului, „Pentru Moldova” spune că aceasta e în interesul oamenilor

0 61

Deși Banca Națională a Moldovei (BNM) nu a susținut inițiativa legislativă privind anularea legii miliardului furat, iar reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional (FMI) în Republica Moldova, Rodgers Chawani, a spus că implementarea inițiativelor legislative recente, aprobate de deputații Partidului Socialiștilor și „Pentru Moldova”, amenință serios stabilitatea macroeconomică și financiară a țării, deputata Violeta Ivanov spune că anularea legii miliardului este în folosul cetățenilor, scrie sursa citată.

Deși recunosc că au avut nenumărate obiecții și întrebări la politica bugetar-fiscală și legea bugetului, deputații de la Platforma „Pentru Moldova” spun că au adoptat legile pentru a evita intrarea în noul an fără buget, în caz contrar, potrivit lor, consecințele ar fi dezastruoase.

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 18 decembrie, deputat Violeta Ivanov a spus următoarele cu privire la abrogarea legii miliardului: „Asta înseamnă scoaterea de pe umerii cetățenilor a unei poveri fiscale de 700 de milioane de lei, bani pe care am propus să fie alocați agricultorilor… Am avut și noi foarte multe obiecții și întrebări la politica bugetar-fiscală și legea bugetului. Acestea nu sunt nici pe departe perfecte. Dar suntem responsabili și conștientizăm că intrarea în noul an fără buget va avea consecințe foarte drastice și dramatice pentru țara noastră, mai ales pe fundalul pandemiei de coronavirus, crizei economice și sociale, crizei în agricultură și altele.

„Cu lozinci și scandaluri politice nu se plătesc pensii și salarii. Iată de ce este extrem de important ca Parlamentul, fracțiunile parlamentare și fiecare deputat în parte să dea dovadă de responsabilitate, să nu se gândească la interesele persoanele, la interesele înguste de partid, dar să să gândească la țară și la cetățeni”, și-a îndemnat Violeta Ivanov colegii din Parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata