Dezvăluire | Polițiștii moldoveni își cumpără uniforme din banii proprii

2 6.409

Polițiștii moldoveni își cumpără uniforme din banii proprii. Declarația revoltătoarea a fost făcută de fostul polițist Igor Gheorghișenco, cunoscut pentru dezvăluirile sale de pe rețelele de socializare. El a făcut afirmația în cadrul unei emisiuni online “Poduri de Colaborare”, moderată de unul dintre fruntașii Partidului Nostru, Ilian Cașu.

Aceste uniforme, cărora le-a fost schimbată doar culoarea, trebuie să fie oferite polițiștilor gratuit, numai că ei le cumpără din banii lor. Chiar și eu, personal, din 2013 până în 2020, uniforma de serviciu am procurat-o personal. Dacă e să vorbim de uniforma de vară, pantalonii costă în jur de 490 de lei, maioul – 200 și ceva, dar maiourile își pierd culoarea și, vara, trebuie foarte multe de cumpărat. Ce ține de uniformă de iarnă, când am procurat-o eu, am dat 1.300 de lei“, a declarat Igor Gheorghișenco.

Fostul polițist spune că ceea ce se întâmplă este o hoție la nivel înalt, pornită de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, și gestionată și acum de unii șefi de la MAI.

Eu sunt convins că undeva pe foaie, noi primim aceste uniforme, fiecare polițist trebuie să fie asigurat începând de la ciorapi și până la căciulă cu toate cele necesare, însă prin așa metode, ei obligă polițiștii să-și procure singuri uniforme de serviciu, iar banii sunt furați de capul din MAI. Sunt magazine care vând uniforme și de acolo mergem să le cumpărăm. Avem în MAI un număr destul de mare de angajați, responsabili pentru echiparea polițiștilor cu uniforme și acești angajați primesc salari mari de la stat și chiar mai mari decât ale polițiștilor care activează în contact direct cu societatea. Ei primesc în jur de 8-10 mii de lei, deoarece marea majoritate sunt aproape de pensionare, au stagiu mai mare de lucru și primesc salarii mult mai mari și iată prin așa metode ei doar contribuie la furtul banilor din bugetul statului și nicidecum pentru a echipa polițiștii”, a mai spus Gheorghișenco.

La protestul împotriva votului mixt Plahotniuc-Dodon, polițiștii mi-au spus, în afara camerei, că aceste tricouri sunt făcute dintr-o țesătură proastă, corpul nu transpiră prin ele. Deci, aveau probleme și la calitatea acestui echipament“, a adăugat la rândul lui Ilian Cașu.

Într-adevăr, așa este și din cauza aceasta, polițiștii își procură mai multe maiouri pentru că sunt de o calitate foarte proastă“, a adăugat Gheorghișenco, care a venit cu o soluție la problema echipării polițiștilor.

Ca să fie echipați acești polițiști și să excludem aceste momente, bugetul statului să nu fie furat prin așa metode, aș propune ca fiecare subdiviziune a MAI are serviciu de contabilitate. Eu propun ca contabilitatea, fiecărui polițist, odată în an să-i transfere bani pe card pentru ca polițistul să-și procure singur această uniformă și atunci n-o să fie nevoie de acești angajați care primesc de la 8-10 mii de lei și nici măcar nu-și îndeplinesc misiunea de serviciu. Iar acești angajați ar putea fi folosiți în alte structuri, unde într-adevăr este lipsă de cadre“, a adăugat fostul polițist.

Fostul polițist a plecat din sistem în vara anului trecut pentru că nu a mai putut suporta ilegalitățile care au loc. După ce a lăsat uniforma de polițist, Gheorghișenco a început să facă dezvăluiri pentru ca oamenii să înțeleagă cum stau de fapt lucrurile în unele structuri ale statului pe care le întrețin din taxele și impozitele pe care le achită.

2 Comentarii
  1. Ion spune

    Astfel politistii sint impusi sa faca fraude, sa ia mita.?

  2. gfhfgh spune

    gfh

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata