Dinu Plîngău: Acţiunile din sistemul judecătoresc se fac pentru revenirea lui Ilan Şor în R. Moldova, în contexul alegerilor parlamentare anticipate

0 44

„Se dorea promovarea în funcţia de judecători la Curtea Supremă de Justiţie şi vicepreşedinţi ai acestei instanţe a unor persoane dubioase.

Este vorba de Tamara-Chişca Doneva, Nadeja Toma, Oxana Robu, Anatolie Minciună, Nicolae Şova, Ghenadie Plămădeală şi Aliona Miron.

Din informaţiile oficiale pe care le-am acumulat de la instituţiile abilitate, mă refer la serviciile inteligente ale R. Moldova, cât şi din surse neoficiale, mai toate aceste persoane sunt implicate în acte groaznice, în unele materiale pe care am reuşit să le acumulăm unele persoane figurează ca participanţi în unele grupări criminale.

Nişte oameni promovaţi la ultima instanţă în R. Moldova cu reputaţie foarte dubioasă şi a căror decizii a prejudiciat statul R. Moldova pe mai multe dosare de rezonanţă.

Cu 10 minute în urmă am fost informat că examinarea subiectului la Comisia juridică numiri şi imunităţi privind numirea sau nenumire acestor judecători se amână

şi consider aceasta ca o mică victorie.

Ilan Şor ar fi avut o înţelegere încă din vara anului curent ca să se întoarcă în R. Moldova şi toate aceste acţiuni din sistemul judiciar se fac în acest context.

Această informaţie o deţin din trei surse. Se încearcă să i se aplice o pedeapsă condiţionată pentru a fi în liberate în contextul alegerilor parlamentare anticipate”,

a declarat Dinu Plîngău.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata