Dinu Plîngău: Vom munci pentru a anula pachetul de legi privind federalizarea R.Moldova

0 47

Platforma DA anunță că va întreprinde toate măsurile necesare pentru a anula legile din „pachetul găgăuz”, dar și cele privind re-rusificarea R.Moldova (statut special pentru limba rusă și anularea legii „anti-propagandă”). Potrivit deputatului Dinu Plîngău, aceste inițiative au ca scop federalizarea statului.

Suntem în proces de lucru pentru a anula pachetul de legi care are drept scop federalizarea Republicii Moldova (legea despre limbă, Găgăuzia, audiovizual, etc.)

Nu pot să cred ce văd în unele descifrări. Aceleași capcane ca și în cazul plăcuțelor de înmatriculare pentru transnistreni în care s-au prins unii conștient sau inconștient. Acum vom munci toată noaptea ca să anulăm atât amendamentele (foarte urâte), cât și proiectele în întregime”, a scris el.

Amintim că majoritatea PSRM – „Pentru Moldova” a votat astăzi în lectura finală mai multe legi, considerate de opoziție și societatea civilă, ca fiind controversate.

Mai exact, deputații au votat oferirea limbii ruse a unui statut special, dar și două din cele trei proiecte din așa-numitul „pachet de legi privind Găgăuzia”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata